LE RICETE DEL VENETO A TAVOLA: A PADOVA FIN AI ANI '60

PASTA E FASOI, risi e bruscandoi,
risi e bisi, riso sedano e pomodoro,
risi, bisi e oca in onto, risi, tajadele in brodo d'anara,
risoto ricco, risotto coi rovinassi,
risoto con la zuca, risotto co e ciche,
risoto con le quaglie, risoto con le rane,
risoto co ea luganega,

bigoli in salsa, coradee, poenta onta,

fritelle di polenta o riso, gratini un brodo,
lumache, pollo alla padovana in umido,
oca in onto, braciole di porco ai ferri,
caponi o caponesse in brodo o roste,
cotechini o salsicce di campagna,
saluni a la graticola co poenta,

fegato a la sbrodega, poenta e osei,
stufato di maiale, torresani allo spiedo,
tinche del bacchiglione, zaleti, pazientina,
perseghi in giasso, galani, pinza,
fugassa padovana, sugoi,
smergiassa, maneghi.

Mi so padovan ... ma zinque o siè nomi... mo i me porta in mente cossa che i fusse :(


Sapori dimenticai, na cultura popolare che more ano dopo ano

Commenti